+
Muzej Velenje, Ljubljanska cesta 54, 3320 Velenje
E-pošta: info@muzej-velenje.si
+
Telefon: 03 898 26 30
 
+
English language
Deutsche Sprache
   
  Mladi muzealci
 

Nedeljske muzejske ustvarjalnice za Mlade muzealce - otroke od 4. do 10. leta

Deklica, deček,
ali želiš spoznati skrivnosti Velenjskega gradu, Kavčnikove domačije, velikih razstav, ki so na gradu, našega velikega skladišča na Starem jašku?
Pridruži se nam, postani Mladi muzealec in prihajaj skupaj s starši na naše Nedeljske muzejske ustvarjalnice. Dobivamo se na Velenjskem gradu ali na Kavčnikovi domačiji enkrat mesečno, običajno tretjo nedeljo, od 10. do 11.30 ure.
Na vsakem druženju ti bomo odstrli del zanimivosti, nato pa bo v delavnicah ustvaril izdelke, ki te bodo doma spomnili na to, kar boš spoznal. Trudili se bomo, da se bo imel pri nas prijetno.

Če boš postal član naše družine, boš dobil Knjižico Mladega muzealca, ki jo boš vsakič prinesel s seboj.
Vse sprotne informacije najdeš v naši rubriki Aktualno ali pokliči kustodinjo pedagoginjo Tanjo Verboten na telefon (03) 898 26 32.

 

 

   

 

  Pedagoški programi za osnovne šole
 

Pedagoški programi za osnovne šole

Spoštovane učiteljice in učitelji!

Če želite, da učenci tudi doživijo vsebino, o kateri jih učite, vas vabimo v Muzej Velenje na naše pedagoške programe. Za številna doživetja nam dajejo možnosti lepo ohranjeni Velenjski grad, zanimive stalne zbirke Muzeja Velenje, številni predmeti v našem depoju in Kavčnikova domačija v Zavodnjah pri Šoštanju.
V ponudbi pedagoških programov vam predstavljamo dvanajst programov. Največ programov je sestavljenih iz muzejske učne ure in muzejske delavnice. Želimo, da se učenci nekaj naučijo, da ustvarjajo, in da se imajo pri nas prijetno.
Vabimo vas, da si programe ogledate, izberete tistega, s katerim boste dopolnili obravnavano vsebino, in čim prej rezervirate datum vašega prihoda pri kustodinji pedagoginji Tanji Verboten na številki (03) 898 26 32.
Dobrodošli!

Predstavitev posameznih pedagoških programov.

   
  Dodatna ponudba
 

Sklenitev zakonske zveze na Velenjskem gradu
Poročni obred poteka v atriju Velenjskega gradu, v primeru slabega vremena pa v notranjih prostorih.
Bodoča zakonca z naše strani pridobita soglasje lastnika prostora o izvedbi poroke na Velenjskem gradu, na Upravni enoti Velenje pa prijavita poroko in dobita podrobnejše informacije o prostih terminih.
Dodatne informacije na tel. 03 89 82 630 - Nina Časl ali Gabrijela Verbič

Praznovanje rojstnih dni za otroke
Slavljencu pripravimo okrašen prostor s pogrinjkom. V spremstvu animatork otroci plešejo, se igrajo razne igre in izdelujejo izdelke v ustvarjalni delavnici. Za hrano in pijačo poskrbite sami.
Dodatne informacije na tel. 03 89 82 630 - Nina Časl ali Gabrijela Verbič

Najem prostora za sprejeme, prireditve
Za najem grajskih prostorov za prireditve se predhodno dogovorite z direktorjem muzeja na telefonski številki (03) 89 82 630.